Hogyan készül a vászonkép?

Egy vászonkép sokkal imponálóbb, látványosabb dekoráció tud lenni, mint egy hagyományos, üvegkeretes falikép. Ha te is így gondolod, akkor valószínűleg szeretnél is egyet az otthonodba, vagy már be is szereztél egy csodás darabot magadnak.

Most azt is megtudhatod, hogy hogyan készülnek ezek a remekművek. Íme a folyamat:

  1. lépés

Mindenekelőtt ki kell választanod, hogy mit ábrázoljon az új vászonképed. Ha nincs ötleted, akkor választhatsz egyet a galériánkból, például absztrakt, vagy tájkép témájú képeink közül, de feltölthetsz a webshopos tervezőnkbe is egy saját készítésű fotót. Ha megvan a kép, akkor a méret és az elrendezés kiválasztását követően elküldheted nekünk a rendelésed.

  1. lépés

A beérkezett tervedet a grafikusaink ellenőrzik, mert azt szeretnénk, hogy a legkiválóbb minőségű vászonképet kaphasd tőlünk. Ha a kép minősége megkívánja, akkor egyeztetünk veled a módosításokról, hogy biztosan a te elképzeléseid szerinti vászonkép készüljön.

Tipp: korábban már írtunk arról, hogy mire érdemes figyelned, ha saját készítésű fotóból szeretnél vászonképet, illetve mi az, amit inkább érdemes elkerülnöd a választáskor. Ha szeretnéd ezt elolvasni, akkor ide kattintva megteheted.

  1. lépés

Ha az esetleges korrekciókat leegyeztettünk, akkor indulhat is a nyomtatás! Egy külön erre a célra használatos művészi festékvászonra nyomtatjuk a képed, ami megfelelően vastag és tartós, hogy minél tovább gyönyörködhess majd a végeredményben.

  1. lépés

A nyomtatást követően egy 2cm-es vakrámára feszítjük a képedet. A vakráma maga a fakeret, ami szintén egy kizárólag erre a célra készült speciális léc. Ezt a keretet az üvegkeretes képekkel ellentétben csak akkor láthatod majd, ha megfordítod a vászonképet, elölről nézve teljesen láthatatlan.

  1. lépés

Ha a képed felkerült a vakrámára, akkor minden esetben ellenőrizzük még egyszer a hajtások és a tűzés minőségét.

  1. lépés

Az elkészült vászonképedet bubifóliába és kartonba csomagoljuk, hogy maximális védelmet kapjon, végül átadjuk a futárszolgálatnak, hogy eljuthasson hozzád.

Ha megjött a kedved egy saját vászonképhez, akkor nézz körül nálunk bátran, vagy küld el a saját fotódat és mi elkészítjük neked az otthonod új díszét.