Vászonképre saját fotódat tennéd? Hasznos tippek a választáshoz.

Népszerű választás a saját fotó alapján készített vászonkép és ez nem is nagy meglepetés, mivel időtálló és örök emléket szerezhetünk vele bárkinek, vagy akár gyönyörű díszei lehetnek saját otthonunknak is.

Na de mielőtt megrendelnéd a saját fotódról készült vászonképedet, szeretnénk neked pár tippel kedveskedni, és megkönnyíteni a fényképválasztást, hogy garantáltan szép vászonképed születhessen!

Milyen képet ne válassz vászonképre?

Képernyőkép:

Könnyű megoldásnak tűnik, hiszen csak egy billentyűkombináció, vagy egy kattintás és már meg is van a kép, amit választottál. A probléma csak az, hogy ilyenkor megváltozik a kép formátuma, és ami a legfontosabb, hogy romlik a minősége is. Próbáld csak ki bátran te is a telefonoddal! Egy iPhone 11-el például, ha egy 3024 x 4032-es fényképről csinálsz képernyőképet, akkor az 828 x 1792-es méretű lesz.

Képernyőt fényképezve készült fotó:

A monitorok kibocsájtanak egy úgynevezett kékfényt, vagyis UV-C sugarat. Amikor a telefonoddal fényképezed le a monitorodat, akkor ezeket a fényeket érzékeli a készüléked és sajnos nem fogsz tudni jó minőségű képet készíteni.

Fényképről fotó:

Fényképről nem lehetetlen kiváló minőségű fotót készíteni, de mi nem ajánljuk senkinek sem, mivel nem árt hozzá gyakorlott fotósnak lenni és a fénykép tulajdonságaitól is függ a végeredmény. Közrejátszhat a fénykép minősége, a fényviszonyok, az, hogy mivel fényképezed, hogy milyen szögből fényképezed stb. Ha például egy régi családi fotót szeretnél mindenféleképpen megörökíteni vászonkép formájában, akkor javasoljuk, hogy profi fotóssal készíttesd el róla a fényképet, aki ki is javíthatja majd neked az esetleges hibákat.

Milyen kép jó egy vászonképhez?

Telefonnal készített képek:

A legegyszerűbb és legegyértelműbb megoldás, ha a saját telefonoddal készített képet küldöd el nekünk. A legtöbb telefon ma már nagyon szép képeket csinál, de ha úgy gondolod, hogy a tiéd nem az igazi, akkor kérd meg egy ismerősödet, vagy családtagodat, hogy örökítse meg neked, amit szívesen látnál viszont a vászonképeden.

Közösségi oldalakról letöltött képek:

A saját közösségi oldalára valószínűleg mindenki csak jó minőségű képeket tölt fel, ezért általánosságban elmondható, hogy ha onnan töltöd le a vászonképnek szánt képedet, akkor nem nyúlhatsz mellé. Itt megjegyeznénk, hogy ha megvan az eredeti fotó, akkor az jobban használható, mint a közösségi oldalról letöltött, ugyanis a közösségi oldalak tömörítik a feltöltött fotókat.

Fotós által készített képek:

Ha egy tökéletesen beállított és kidolgozott képre vágysz, akkor ez a neked való megoldás. Akár saját magadról, közösen pároddal, vagy házi kedvenceddel készíttetnél képeket, egy profi fényképész megvalósítja neked a kérésed.

Fényképezőgéppel készített képek:

Ha nem is vagy profi fotós, de szeretsz fotózni és van fényképezőgéped, akkor az azzal készült képek is szuperek egy vászonképhez.

Ha nem vagy biztos magadban, vagy bármi kérdésed lenne a témával kapcsolatban, akkor csak keress fel minket és mi segítünk neked!