Hogyan válassz vászonképet?

Szeretnéd feldobni az irodádat, vagy az otthonodat egy vászonképpel, de nem tudod eldönteni milyen stílust és milyen témát válassz?

Készültünk neked pár hasznos tanáccsal, ami alapján könnyebben kiigazodhatsz a lehetőségek között.

Elhelyezés

A legfontosabb szempont, hogy hol tervezed elhelyezni legújabb vászonképedet. Ha például a nappalidat szeretnéd feldobni, akkor érdemes olyat választani, ami az ott található bútorokkal és színvilággal összhatásban lesz. Ritkán szerencsés olyan berendezési tárgyat elhelyezni egy helyiségben, ami teljesen eltér mind színben és stílusban a helyiségben lévő többitől.

Ha az elhelyezésben már biztos vagy, akkor nagyjából a vászonkép mérete és formája is adott lesz. Fontos tudnod, hogy a sok kis apró részletet tartalmazó képek csak nagyméretű vászonképen mutatnak igazán jól. Kisebb méretnél érdemesebb egy szellősebb, kevésbé részletgazdag képet választani (ez persze nem szentírás ☺).

Célok

Következő lépésként tisztázhatod magadban, hogy milyen hatást kívánsz elérni új vászonképeddel. Ha például egy szép emléket szeretnél a munkatársaidról, vagy a családodról, akkor feltölthetsz egy saját képet a szerkesztőnkbe, majd a méret és a forma kiválasztása után el is indíthatod a megrendelést.

Ha egy olyan képet szeretnél, ami inkább pihentet és megnyugtat, akkor szuper választás lehet számodra egy tájkép, vagy egy szép virágos kép. Ezekben a témákban galériánkban számtalan kép közül választhatsz kedvedre.

Színvilág

Úgy is nekileselkedhetsz a választásnak, ha a színvilágot határolod be. Ha kedveled a fekete-fehér képeket, akkor nagyon jó alternatívát jelentenek számodra a városokról készült vászonképek. De ha inkább a színesebb, feltűnőbb dolgokért rajongsz, akkor egy absztrakt vászonképpel biztosan nem lősz majd mellé.

A színválasztás nagyon fontos, ugyanis van egy olyan különleges tulajdonságuk, hogy hatással lehetnek pillanatnyi lelkiállapotodra. Képesek felvidítani, megnyugtatni, de még a kreativitásodat is előcsalogathatják. Erről a következő cikkünkben részletesebben is írunk majd neked, hogy könnyebben kiismerhesd magad a színek világában.

Hobbi

Mindenkinek vannak hobbijai, és ha te akár csak az egyiket is szívesen megosztanád másokkal is, akkor már meg is van a vászonkép ötleted. Ha szeretsz például lovagolni, akkor egy lovas vászonkép tökéletesen passzol hozzád, vagy ha játszol valamilyen hangszeren, akkor egy olyan hangszert ábrázoló vászonképet válassz.

Mit szeretsz?

Nagyon sokan rajonganak az autókért például. Ha te is közéjük tartozol, akkor egy veterán járművet ábrázoló vászonkép remek dísze lehet otthonodnak.

Állatbarátként nincs is min gondolkoznod, hiszen gyönyörű képeket találhatsz róluk galériánkban, legyen szó akár tigrisről, sasról, oroszlánról, vagy bármilyen más állatról.