Vászonképvilág Black Friday

A Vászonképvilág Webáruház meghirdeti Black Friday akcióját!

Idén lesz az első, hogy mi is részt veszünk a Black Friday akció őrületben vászonképeinkkel!

2022. november 25-én, péntektől kezdődően vasárnap éjfélig minden vászonkép 10% kedvezménnyel, és ingyenes szállítással rendelhető meg!

Vásárláskor használjátok az alábbi kupont:

BLACKFRIDAY10

Ne hagyjátok ki a lehetőséget, készítsetek a Black Friday napjain szerkesztőnkben egy vászonképet!!

Utóiratnak néhány szó a Black Friday rövid történetéről:

A Black Friday – fekete péntek – a hálaadást követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban, amely ott hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete. A hálaadás az Egyesült Államokban november negyedik csütörtökére esik, a fekete péntek így november 23-29. közé esik. Magyarországon első alkalommal 2014. november 28-án tartották meg a kiskereskedelemben a Black Friday nevű akciót, amelyen átlagon felüli árkedvezményeket kínálnak a vásárlóknak.

A fekete péntek kifejezést számos eseményre használták már a 19. század óta, amikor először az 1869-es pénzügyi válság volt az apropója. A hálaadást követő péntekre 1966 óta használják ezt a kifejezést. Használata Philadelphiából ered, 1965-ből amikor a megnövekedett forgalom miatt kialakult közlekedési káoszra utal:

1966. január – „Fekete péntek” nevet adta a Philadelphiai Rendőrség a hálaadást követő napnak. Azonban ez nem egy kedveskedő név. A fekete péntekkel indul meg a karácsonyi bevásárlószezon, ami hatalmas dugókkal, a belvárosi boltokhoz siető vásárlók miatt tömött járdákkal jár. A kereskedők és a média által használt kifejezés mai értelemben azonban arra utal, hogy a kereskedők a karácsonyi bevásárlási szezon első napján jelentős nyereséget könyvelhetnek el (a könyvelésben hagyományosan fekete színnel jelölik meg a nyereséget, míg a piros színnel a veszteséget).

Jó vásárlást!